one-size-fits-all bestaat helaas niet als je je goed en comfortabel wilt kleden

Er is helaas geen one-size-fits-all aanpak om je op je best te kleden – je moet vinden wat je goed staat en waardoor je je zelfverzekerd voelt. Maar soms kan het nuttig zijn om een beetje begeleiding te krijgen, vooral als je niet zeker weet hoe je je lichaamstype moet stylen. Daarom hebben we een gids samengesteld over hoe je je op je best kunt kleden, gebaseerd op je specifieke figuur.

Lees verder voor tips om je op en neer te kleden, afhankelijk van je figuur!

Verschillende lichaamstypen

Er zijn vier belangrijke lichaamstypen: rechthoekig, zandloper, peervormig en appelvormig. Als je niet zeker weet in welke categorie je valt, maak je dan geen zorgen – wij helpen je dat uit te zoeken. Ga om te beginnen in je ondergoed voor een spiegel staan en bekijk jezelf goed. Zijn je heupen en schouders ongeveer even breed? Zo ja, dan heb je een rechthoekig lichaamstype.

Als je heupen aanzienlijk breder zijn dan je schouders, heb je een peervormig lichaamstype. Als je schouders aanzienlijk breder zijn dan je heupen, heb je een omgekeerde driehoekig lichaamstype. En tot slot, als je taille aanzienlijk kleiner is dan zowel je heupen als je schouders, heb je een zandloper lichaamstype.

Nu je hopelijk jouw lichaamstype hebt herkend, laten we eens kijken naar de beste aanpak.

Rechthoekig

Als je een rechthoekig lichaamstype hebt, is de kans groot dat je niet veel rondingen hebt. Dit betekent niet dat je niet mooi bent – het betekent alleen dat je de illusie van rondingen moet creëren met de kleren die je draagt. Een manier om dit te doen is door tops te kiezen die in de taille knellen of ruches (rimpels) hebben langs de zijkanten. Dit geeft de indruk van een taille, zelfs als je die van nature niet hebt.

Je kunt ook rondingen creëren door rokken of broeken met wijde pijpen te dragen. Zorg er alleen voor dat de uitlopende of wijde pijpen op of net onder je natuurlijke taille beginnen – je wilt niet dat ze lager beginnen, anders lijkt je bovenlichaam korter dan het in werkelijkheid is. Een laatste tip voor het kleden van een rechthoekig lichaamstype is om ervoor te zorgen dat je topjes en broekjes in verhouding tot elkaar zijn; combineer een getailleerd topje met een broek met wijde pijpen of een vloeiend topje met een skinny jeans/broek.

Zandloper

Als je een zandloperlichaamstype hebt, gefeliciteerd – je hebt de genetische loterij gewonnen! Een zandloperfiguur wordt als ideaal beschouwd omdat het symmetrisch en goed geproportioneerd is. Dat gezegd hebbende, zijn er nog enkele dingen waar je op moet letten bij het kleden van een zandloperfiguur, zodat je er op je best uitziet. Vermijd allereerst alles wat te wijd of vormloos is, want dat zal je mooie rondingen alleen maar verbergen. Kies in plaats daarvan voor kleding die bij de buste en taille getailleerd is, maar bij de heupen uitloopt (denk aan A-lijn rokken en jurken).

Je kunt ook wegkomen met getailleerde topjes, zolang ze je rondingen niet te strak omsluiten – een beetje ademruimte is altijd een goed idee, zodat je niet het gevoel hebt dat je kleding je verstikt. En tenslotte, een laatste tip voor het kleden van een zandloperfiguur is ervoor te zorgen dat je boven- en onderhelft in balans zijn; als je een getailleerd topje draagt, ga dan voor een rok of broek met een beetje volume (maar niet te veel!).

Peervormig

Als je een peervormig lichaamstype hebt, is de kans groot dat je het meeste gewicht in je heupen en dijen draagt. Het goede nieuws is dat er genoeg manieren zijn om deze vorm aan te kleden, zodat je er fantastisch uitziet en je ook zo voelt! Eén manier om dit te doen is door kleding te kiezen met verticale details zoals strepen of plooien, want die helpen het silhouet te verlengen en laten de bovenste helft van het lichaam groter lijken ten opzichte van de onderste helft.

Een andere manier om een peervormig lichaamstype aan te kleden is door A-lijn rokken of jurken te kiezen, omdat die uitwaaieren in de taille, waardoor de heupen/dijen in balans komen, terwijl ze toch in al hun glorie te zien zijn! En tenslotte, een laatste tip voor mensen met een peervormig lichaamstype is om ervoor te zorgen dat je boven- en onderstukken in verhouding tot elkaar zijn; vermijd het combineren van getailleerde bovenstukken met volumineuze rokken/jurken, omdat dit de onbalans tussen de bovenste en onderste lichaamshelft alleen maar accentueert.

Appelvormig

De sleutel tot het kleden van een appelvormig lichaam is het creëren van de illusie van een kleinere taille. Dit kun je doen door te kiezen voor kleding die in de taille knelt of door donkere kleuren te dragen op de onderste helft van je outfit. Vermijd strak zittende kleding, want dat accentueert je bredere delen alleen maar.

Kies in plaats daarvan voor vloeiende stoffen die mooi over je rondingen draperen. Wat accessoires betreft is een riem je beste vriend. Door je taille in te snoeren krijg je dat gewenste zandlopersilhouet. En wat schoenen betreft, kies voor iets met een beetje hoogte. Een mooi paar hakken helpt je figuur te verlengen en laat je benen mijlenver lijken.

Conclusie

Hoewel al deze tips geweldig zijn, is het belangrijk te onthouden dat de beste manier om je lichaamstype te kleden is door te dragen waar je je zelfverzekerd bij voelt. Als iets iets te strak of ongemakkelijk aanvoelt, is het waarschijnlijk niet de juiste keuze voor jou. Dus ga je gang en experimenteer met verschillende stijlen en kleuren tot je vindt waar jij je het beste in voelt!

Bedankt voor het lezen!

Gerelateerde berichten