Traplift kopen of huren

Ben jij tijdelijk of blijvend minder mobiel? Heb je bijvoorbeeld problemen met je knieën? Of is het jouw heupgewricht die jou belemmert? Dan kan in allebei de gevallen een traplift uitkomst bieden. Een traplift zorgt ervoor dat je jouw knie en/of heup kunt ontlasten. Je kunt een traplift kopen of huren. En de trapliften zijn er ook nog eens in verschillende uitvoeringen. Er is dus voor iedereen een passende lift verkrijgbaar. 

Waarom een traplift? 

Een traplift is een hulpmiddel dat jou lichaam ontlast. Er zijn mensen die de traplift zien als een beperking van de mobiliteit. Ze hebben het idee dat ze met een traplift mobiliteit inleveren. Maar feitelijk krijgen ze dankzij de traplift juist weer meer mobiliteit terug. Heb je nu bijvoorbeeld pijn in knie bij traplopen? Dan is de kans groot dat jij je behoorlijk belemmert voelt. Het traplopen gaat mogelijk langzamer en het vraagt veel van je lichaam. Maak je gebruik van een traplift? Dan kun je jouw knie ontlasten. De beweging die je tijdens het traplopen maakt is niet bevorderlijk voor knieklachten. Door te investeren in een traplift zorg je dus eigenlijk juist een beetje beter voor je lichaam.

Vind een traplift die bij je past

Heb je besloten dat je een traplift aan wilt gaan schaffen? Dan is natuurlijk nog de vraag: voor welke traplift kies je? Er zijn namelijk verschillende soorten trapliften te koop. Jouw trap is bepalend in de keuze voor een bepaalde traplift. Heb je een trap met een of meerdere bochten? Dan zal er een traplift op maat moeten worden gemaakt. Deze optie is de meest voorkomende omdat veel trappen in Nederland bochten bevatten. Heb je daarentegen wel een rechte trap? Dan kun je kiezen uit vijf verschillende rechte trapliftsoorten. Is het buigen van jouw knie of het bewegen van jouw heupgewricht een groot probleem? Dan kan een stastoel uitkomst bieden. Je voorkomt hiermee dat je voor de traplift jouw heup en/of knie onnodig extra moet belasten.

Met welke kosten moet je rekening houden?

Uiteraard is de aanschaf van een traplift niet gratis. Maar wat kost het dan wel? Met welke kosten moet je rekening houden als je een traplift aan wilt schaffen? Er valt geen eenduidige prijs te geven. De kosten hangen namelijk af van jouw trap. En aangezien iedere trap anders is, verschilt de prijs per situatie. Vaststaat wel dat je zelf altijd de kosten kunt drukken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een tweedehands traplift. Maar daarnaast kun je ook kijken op welke overheidssubsidie(s) jij recht hebt. Veel mensen hebben bij de aanschaf van een traplift namelijk recht op een subsidie.

Gerelateerde berichten