Meer variatie met koffie: 5 slimme tips

Veel mensen zetten thuis elke dag weer precies hetzelfde kopje koffie. Als dit je bevalt, is er natuurlijk niets mis mee. Maar misschien gaat het na verloop van tijd toch een beetje vervelen. Hoe zorg je nu voor meer variatie met koffie? Dit zijn onze creatieve tips!

Proefpakket koffie

Het begint natuurlijk al bij de koffie die je in huis haalt. Waarschijnlijk heb je lang geleden je favoriete koffiemerk en -soort vastgesteld en wijk je hier nooit meer van af. En dan blijft die smaak dus ook steeds hetzelfde. Toch kan het een gokje zijn om een andere koffiesoort in huis te halen: als je het niet lekker vindt, zit je direct met een grote verpakking die toch op moet. De ideale oplossing? Ga eens voor een koffiebonen proefpakket! Hiermee haal je verschillende smaken in huis, om gewoon eens uit te proberen. Haal er een nieuwe favoriet uit. Of blijf juist variëren met deze pakketjes, om de koffiebeleving interessant te houden!

Verschillende soorten koffie

Er zijn een heleboel verschillende soorten koffie. Probeer ze allemaal eens uit! Van espresso tot filterkoffie, van cappuccino tot latte macchiato. Iedere koffiesoort smaakt toch weer een beetje anders. Zeker als je hierbij ook nog eens afwisselt met het merk! Misschien ben je nog wel op zoek naar een nieuw koffiemerk, en wil je eens iets anders proberen. Ken je Tassimo al? De Tassimo capsules voor de Tassimo koffiemachine worden per smaak volledig afgesteld qua temperatuur, bereidingstijd en de hoeveelheid water. Precisie ten top dus. Kies uit de vele smaken, zoals zelfs koffie met chocolademelk. Dat noemen we pas variatie!

Nieuw koffiezetapparaat

Als je een nieuw koffiezetapparaat in huis haalt, is de kans groot dat je weer creatiever wordt met het bereiden van je bakjes. Misschien is je oude apparaat toch al eens aan vervanging toe. En er valt ook wel iets te zeggen voor twee apparaten in huis, bijvoorbeeld een voor espresso en een voor filterkoffie. Zo kun je pas echt goed afwisselen! Nog een tip: met een volautomatische koffiemachine kun je verschillende koffiesoorten uit hetzelfde apparaat halen. Het is dan ook niet gek dat steeds meer mensen zo’n apparaat kiezen voor in huis.

Extra’s in koffie

Je kunt extra’s in je kopje koffie gooien om het drankje wat spannender te maken. Denk aan melk, waar we het hierboven al over hadden. Ook suiker en zoetjes in de koffie kennen we allemaal wel. Maar er is meer! Maak je koffie wat kruidiger met kaneel of kardemom. Stop er wat sinaasappel in voor een winterse koffie. Zoeter maak je je koffie met een siroopje, in een smaak zoals vanille of hazelnoot. Gun jezelf af en toe zo’n traktatie.

Luxe koffierecept

Als je echt wilt uitpakken, haal je nog net wat meer uit de bovenstaande tip. Ga thuis voor een luxe koffie! Denk aan een latte macchiato met goede espresso, romige melk en een smaakvolle siroop. In de horeca zou je zo’n koffie af en toe bestellen, dus waarom zou je het thuis niet ook een keertje maken? Iets meer werk, maar een heleboel meer koffieplezier!

 

Gerelateerde berichten